Gartner Magic Quadrant – Ürün Odaklı KOBI’ler için Axapta

Gartner Magic Quadrant – Ürün Odaklı KOBI’ler için Axapta

GartnerBilişim Teknolojileri üzerine  araştırma yapan saygın  kuruluşlardan birisi olan  Gartner her yıl yaptığı ERP araştırmalarına 2012 yılında da devam etti. Bu araştırmalar arasında en çok başvurulan kaynaklardan birisi olan “Ürün Odaklı KOBİ’ler için ERP” araştırmasında Dynamics Axapta bir önceki yıl olduğu gibi yine “Liderler” kategorisinde yer aldı. Axapta bu kategoride yer almayı başarabilen 2 çözümden birisi konumunda.

 

magic 2012Gartner bu araştırmada global pazarlarda ilgili segmentte faaliyet gösteren tüm oyuncuları dikkate alarak, artık klasikleşen “Magic Quadrant” ı oluşturuyor. Bu yapı uygulama kolaylığı ve vizyonerlik ölçeklerinde ERP yazılımlarını sınıflandıran 4 ana bölümden oluşuyor. Rapor her yıl pazarın beklentileri ve yazılımların kabiliyetleri ile yenileniyor. 2012 araştırmasında pazarın temel beklentileri şöyle sıralanıyor:

  • Endüstriler bazında özelleşen çözümler
  • Global güç
  • Modern teknoloji ve mimari

Dynamics Axapta tam da bu ihtiyaçlar özelinde kullanıcılarına güçlü bir yapı sunuyor. Gartner, Dynamics Axapta’nın neden liderler kategorisinde olduğunu şöyle özetliyor:

  • Microsoft’un endüstriler özelinde sunduğu yol haritaları
  • Dikey çözümler için güçlü çözüm ortaklığı ekosistemi
  • Diğer Microsoft teknolojileri ile entegrasyonlar

Özellikle Dynamics Axapta’nın 2012 versiyonunda sunulan yeni özelliklerinin endüstriler özelinde oldukça faydalı ek özellikler sunduğunu söylemek mümkün. Yine bu versiyonda kullanıcılara sunulan yeni arayüzler alışılagelmiş Microsoft uygulama kolaylığını sunuyor. Tabiki Microsoft’un geçmişten gelen tüm ürünleri ile ve yeni teknolojileri ile uyumu önemli bir avantaj sunuyor.